islamin-negatif-cagrisimlarla-ifadesi-yanlis
İslam’ın Negatif Çağrışımlarla İfadesi Yanlış

İslam’ın Negatif Çağrışımlarla İfadesi Yanlış

Okuyucu

Başına “İslam” konan ve negatif anlam verilerek anlatılan her ifade yanlıştır. İslam’ın anlamına göre bu yanlıştır. Eğer bir negatiflik ifadesi kurulacaksa “İslam” yerine “Müslüman” denmelidir. Çünkü yanlışı insan yapar.

Batı’nın kullandığı “İslami terörizm, İslami radikalizm, İslami aşırılık, gibi açıklamalar bütünüyle yanlıştır. Başta uluslararası resmi dokümanlardan çıkarılmalıdır. Yerine yeni, doğru, anlamlı olanları yazılmalıdır. Örneğin El-Kaide için “Radikal İslamcı Terörist Örgüt” tanımlaması yapılmaktadır. Burada örgütün kendisiyle ilgilenilmemektedir. Anlambilim bakımından bir düzeltme gerekliliği söylenmektedir. Eğer bir tanım yapılacaksa Radikal Müslüman Örgüt, gibi açıklamalar doğru olur. Başka bir örnek: “Kadınlara bunlar yapılıyorsa benden İslam’a güvenmemi nasıl istersiniz?” Bu soru uluslararası bir arenada soruluyor. Aslında doğrusu şöyle olmalı: “Adı geçen Müslüman ülkeye güvenmemi…” veya “Bu Müslüman topluma güvenmemi…”

Aslında bu tip konularda doğrusunu bilmeyen veya kasıtlı yanlış yapma eğiliminde olanlar için “yanlış” yapmak mümkün olabilir. Ancak esas doğruyu sahiplenecek olan değerin sahibi olandır. Değil mi?

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.

DİĞER YAZI

İrenizme Duyulan İhtiyaç

Kültür 'ın son yazıları

Eleştiriler

Sizlere günümüzün iyi algılanması gerektiği bağlamında, özellikle bizi ilgilendiren yönleriyle, sosyal bilimler ve dış politikaya dair

Devrim

Bize devrimin ne tarafı kaldı? Diyeceksiniz ki hangi devrimin? Açıklayacağım. En başta şöyle sloganik işaret edeyim:

Generalist

Ülkeler ve dünyamız için iyi bilinmesi gereken bir konuyu işleyeceğim, generalist olmak. Buna karşılık gelen bir

ENTELEKTÜEL SORUNSALI

Temelde insanın doğası, zamanın getirdikleri ve sürekli gelişen küresel zorluklar var. Bunun üzerine her alanda tereddüt

Sıradan ve Mükemmel

Bu makalede sizlere insan zihni içerisindeki tarif veya algı ile gerçeğe ilişkin olanın farkını açıklayacağım. Ele