Site icon Politik Merkez

MİT ve TSK’nın Ortak Operasyonu

mit-ve-tsknin-ortak-operasyonu

MİT ve TSK'nın Ortak Operasyonu

Okuyucu

Erbil’de 17 Temmuz’da Başkonsolosluk görevlisi Osman Köse’nin şehit edilmesinin ardından bu kirli suikastın failleri ve planlayıcıları sağ ve ölü bir bir ele geçirildiler. Bugün de Gare’de MİT ve TSK unsurlarının çok önemli bir operasyonu sonucunda iki terörist etkisiz hale getirildi.

Erbil Emniyet Müdürlüğü ve IKBY İstihbarat Birimleri iyi çalıştılar. Bu birimler MİT Başkanlığı elemanlarını yanlarına aldılar ve işbirliği yatılar. Memnuniyet vericidir. Bunu sağlayan Necirvan Barzani’yi de anmakta yarar vardır.

Olaydan hemen sonra teröristleri yakalamak için iyi bir çalışma yapıldı. Peşinden fail yakalandı. Failin çok kısa zamanda konuşturulması sağlandı. Şebeke ortaya çıkarıldı. İlgili tüm isimler ve nerede bulunabilecekleri belli oldu. Sonra MİT elemanları çalışmaları derinleştirdi. TSK Özel Kuvvetler personeli sahada MİT ile birlikte takibe başladı. Her bir isim için en uygun zaman ve yer için belirlemeler yapıldı. Bu işe tahsisli havada İHA ve SİHA bulunduruldu. Ayrıca gerektiğinde kullanılacak F-16’lar da göreve hazırdı. Neticede terörist şebeke yerine göre belirlenen usuller kullanılarak etkisiz hale getirildi.

Bu olay önemlidir. Şöyle ki:

Sonuç olarak iç ve dış kamuoyuna bu hususlar iyi anlatılmalıdır. Gerçekleştirilen değerli bir faaliyetten elde edilecek her türlü çıkarım için özel çalışmalar yapılmalıdır, durum pekiştirilmelidir.

Exit mobile version