Site icon Politik Merkez

Münbiç Üzerinden Dersler

munbic-uzerinden-dersler

Münbiç Üzerinden Dersler

Okuyucu

Bugün Türk heyeti Rus heyeti ile görüşecek, planı anlatacak. Neyin planı? Münbiç. Aslında basından Türk askerine ait kapıda bekleyen zırhlı araç konvoylarını görmüşsünüzdür. Yani harekat kapıda demektir. Tabi saha içerisindeki istihbarat ve bir kısım ÖSO unsurlarını saymıyorum. Asıl unsurlar, resmi emri bekliyorlar. Türk-Rus planı üzerinde mutabık kalındıktan sonra bugün yarın asıl unsurlar Münbiç’e doğru ilerleyecekler.

Öyle sanıldığı gibi Esad rejim kuvvetleri bölgede olmayacak. Teröristler ise deneyecekler. Neyi? Direnip direnemeyeceklerini. Ama fazla uzun sürmeyecek.

Bilindiği gibi ABD bölgeden çekileceğini, marjinal boyuttaki DEAŞ ile mücadeleyi Türkiye’nin yapacağını duyurmuştu.

Terör örgütü şaşkına döndü. Propaganda ve aldatma yoğunluklu bir süreci başlatırken kendine geri bölge inşa etmek üzere Irak, Sincar da ve İsrail destekli güçlerle, hatta DEAŞ ile güney-doğu Suriye’de yerel güçlerle anlaşma yolu aradı. Ama tutmadı, en azından Münbiç’i ÖSO’ya ve Türk askerine terk etmek durumundalar.

Fazla söze hacet kalmadı…

Ancak orada burada konuşmaya çalışanlara şu iki dersi verelim.

Ders-1: “Düşmanın faaliyeti , kabiliyeti ve niyeti hakkında alınan bilgilerin değerlendirilmesi yapılır.” Küçük bir tahlil yapalım:

Kim kaldı? Meşru olandan bahsediyoruz. Suriye sahasında terör örgütünün kendisi meşruiyetini kaybetti asıl.

Ders-2 şu: “Propagandanın aleti olmak zayıfların ve şaşkınların işidir.” Kısa söyleyelim, bu işleri bilmeyenler çok konuşmasınlar, konuşurken de terörün ekmeğine yağ sürmesinler!

(Dikkatinizi çekmiştir, ne PKK dedim ne de PYD/YPG. Zira bunlar kendilerine böyle diyorlar. Partiyiz, şuyuz buyuz, diyorlar. Bu bile bir propagandadır, kabul edilmesi için zorlamadır. Bunlar meşru olmayan birer örgüttür, hem de teröristtir, çocuk kaçırır, halkına zülüm yapar… Bunu dersten saymadım, bilinsin yeter.)

Exit mobile version