Site icon Politik Merkez

PKK Terör Örgütü’nün Güncellenen Hedefleri

pkk-teror-orgutunun-guncellenen-hedefleri

PKK Terör Örgütü’nün Güncellenen Hedefleri

Okuyucu

PKK terör örgütü 2005 yılında Kandil’de gerçekleştirilen Kürdistan Toplulukları Birliği (KCK) toplantısı ile stratejisini belirginleştirmiş idi. Buna göre Irak, İran, Suriye, Türkiye bölgelerinde neler yapılacağı, kırsalda ve kent merkezlerindeki hedefleri belirlenmişti. İlk planda terör örgütü Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKYB) konusunu bir kazanım olarak görüyor. Şimdi terör örgütü esasen ABD’yi (ve İsrail ile Avrupa’yı,) arkasına alarak Suriye’de bir kazanım elde etme aşamasına geldi. Bu da; Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ismiyle, Suriye’nin Fırat nehrinin kuzey-doğu bölgesinde yeni bir özerk bölge elde etmek için çaba göstermeleri, şeklindedir. Tam da bu noktada karşılarında duran Türkiye ile ilgili belirgin bir plan ortaya çıkıyor. Böylelikle teröristler ara bir stratejiyi belirlediler. Buna, “KCK stratejisinin güncel uygulama alt başlığı,” olarak bakılabilir. Çünkü Suriye’deki hedefleri için Türkiye’yi geri adım attırabilirler ise kazanımlarını elde edeceklerini düşünüyorlar. Kendi düşüncelerine göre sonuca çok yaklaştılar, bunu kaybetmek istemiyorlar. Şimdi bu doğrultuda bakalım, neler var, inceleyelim:

Aşağıda bazı önemli konuları listeledim. Okunduğunda görülecektir, PKK/PYD terör örgütü kendisini bugün ABD yönetime ve NATO’ya dahi akıl verme noktasında görebiliyor! Bu çok anormal bir durumdur. Zira kendisi bir taşerondur. O halde bu durumun tek bir açıklamasının olabileceğini tahmin etmek gerekiyor: PKK/PYD’ye bu aklı ABD içinden belli kesimler ve yine olsa olsa Avrupa’dan bazı düşünce kuruluşları ve İsrail verebilir. Bu durumda önde ABD yönetimi içindeki uçların da törpülenmesi, yönlendirilmesi ve etki altına alınması gibi bir husus var ki, son günlerde ABD medyasında çıkan makaleleri dahi bu şekilde değerlendirmek mümkün olabilir.

Bu ilişkiyi tekrar açıklamalıyım, ki bu tip taşeronların çalışma şekilleri daha iyi anlaşılabilsin. ABD, İsrail, Avrupa’da belli kesimler var. Buna güç odakları diyelim. Güç odakları, PKK terör örgütü gibi bir vekile (proxy) “Sen şunları seslendir, talep et, iddia et,” der. Hatta ileri gidelim, şöyle bir eylem planla diye dolaylı olarak hatırlattıkları bile olabilir. Vekil güç odağının dediğini harfiyen uygular. Uygular, çünkü iki sebep var; ilki para kaynaklarının çalışmasına da onlar göz yumarlar, ikincisi aralarında simbiyotik ilişki vardır da ondan. Sonra güç odağı çevresindekilerin bunu kabullenmesi için çaba sarf edilir. İnanmayanlar bile artık inanır veya durumu kabul eden olma yoluna girer. Güç odağı akıl sahibidir, taşeron bu işte dahi kullanılır. Örneğin ABD’de iç siyasi mekanizmanın ikna edilmesi için bu tip uygulamalar söz konusu olabilir. PKK terör örgütü hadisesine de böyle bakılabilir. Okunan bazı mektuplar, makaleler buralardan çıkar; eylemler buralardan akıl verilerek kurgulanır; diplomatik metinlerdeki özgürlük, demokrasi, eşitlik vs. ilkelerle ve haklarla dolu sözcükler bu şekilde ortama doldurulur. Sonra uluslararası hukuktan bile söz edilir, uluslararası anlaşmalar gündeme getirilir.

Gelin PKK terör örgütü tarafından belirlenen önemli noktaları inceleyelim. Bunlara bakıp küresel, bölgesel ve ülke içindeki konuları, Suriye’deki gelişmeleri ve Halkların Demokratik Partisi’ni (HDP) düşünelim. Teröristlerin boyunu aşarak işaret ettiği noktaları, siyasi meselelere ilişkin çıkarımlar yapacak şekilde okuyalım. Güncel Güvenlik Bölge konusunu da aklımızdan yorumlayalım.

KCK stratejisinin güncel uygulama alt başlığı, hedefler (Aşağıdaki açıklamalar terör örgütünün tasarısı, hedefi olarak onların ağzıyla yazılmıştır. PKK ve diğer uzantıları terör örgütüdür):

İşte şimdi Güvenli Bölge konusuna başka bir pencereden bakmanız da mümkün oldu, değil mi? Görüldüğü gibi, Suriye’deki konular öyle pek sıradan meseleler şeklinde gelişmiyor. Türkiye’nin ihtiyacı olan nedir? Bu konuları önce iyice idrak etmek ve birlik-beraberlik içinde hareket etmek gerekir. Bu tarihsel bir görevdir. Maalesef durumu çözemeyen veya bile bile teröre ve bölücülüğe dolaylı da olsa alet olanlar mevcuttur. Bu milli bir meseledir.

Exit mobile version