Site icon Politik Merkez

PKK Terör Örgütünün Paniği

pkk-teror-orgutunun-panigi

PKK Terör Örgütünün Paniği

Okuyucu

PKK terör örgütünün son durumu ne? Yorumculara bakıyorum, standart açıklamalar yapıyorlar: Tepelerine vuruyoruz, kaçıyorlar, kopuş var, destek azaldı, kaynakları kuruyor… Bunların hepsi doğru. Bunlar işin sahadaki kısmı. Ama konuya büyük resimden bakmak gerekiyor. PKK terör örgütünün panik içine girmesinin asıl nedenlerini konjonktürel olarak açıklamak mümkün.

Kim hangi hesabı yapıyor? Önce bunlara bakalım:

Eğer resme böyle bakılırsa (veya benzeri biçimde) daha doğru olur.

Başat güçler ve bölgenin ileri gelen ülkeleri tarafından bu coğrafyaya yeni bir şekil verilmeye çalışılıyor. Türkiye dahil, taraflar temposunu artırdılar ve bu düzenleme işinde (veya düzenlemeye karşı girişimlerde) hemen herkes yeni taktikler izliyorlar ve inisiyatifle hareket ediyorlar.

Bugünlerde PKK terör örgütü sözde üst düzey yöneticileri düşünmeye başladılar. Büyük resimde sadece SDG içinde kalarak bir yer bulmayı red edenler var. Birbirlerini ikna etmenin peşindeler. Hatta terörist başı Abdullah Öcalan’ın yazdığı son mektup bu ikna çabalarında ABD politikalarının da bir göstergesidir. Sahada Türkiye’nin baskısı da çok arttı. Zora girdiler, bir karar vermek durumundalar.

Ne halleri varsa görsünler, bu ayrı konu. Ama Türkiye, ABD ile Güvenli Bölge konusunun geri planında, bu PKK terör örgütü konusu üzerinden bir müzakere yürütüyor.

Exit mobile version