Site icon Politik Merkez

Milli Politikalarda Türkiye Kararlılığı

milli-politikalarda-turkiye-kararliligi

Milli Politikalarda Türkiye Kararlılığı

Okuyucu

Türkiye kararlıdır. Hangi konularda? Öncelikle uluslararası politikada. Nasıl? Bu yazıda nasıl sorusunun detaylarını ele alacağız. Görülen o ki Türkiye’nin muhatapları değişmiştir. Türkiye konjonktür gereği başat güçlerle muhataplık içine girmiştir. Böyle bir konjonktürde Türkiye sorumluluğunun bilincinde olarak üstüne düşeni inisiyatifle gerçekleştirmeye hazırdır ve gerekeni de yapmaktadır.

Türkiye, muhataplarıyla ilgili konularda belli bir kararlılık gösterdiği nedenle aynı zamanda politik açıdan avantajlıdır. Kararsız olsaydı sorun olurdu. Anlaşılan o ki, Türkiye’ye yakın geçmişte yaşatılanlar aslında bu tür bir avantajı elde edemesin için idi.

Kim bu Türkiye’nin güncel muhatapları?

Türkiye kararlılıkla aynı şeyi söylediği için hepsine karşı sağlam bir politika izliyor. Adına ne derseniz deyin, politik güç milli güç unsurları içinde çok önemli bir unsurdur.

Türkiye:

Peki, Türkiye’nin yeni muhatapları bütün bu olup bitenden habersiz mi? Hayır. Anlaşılan o ki; Türkiye’yi direnme noktasında uzunca süre tutarak acil kararlar vermesini, masada taviz vermesini ve daha az milli çıkar elde etmesini bekleyen taktikle hareket etmektedirler. Bu bir güç mücadelesidir ve Türkiye bunun bilincindedir.

Exit mobile version