Site icon Politik Merkez

Politik Etkileşimlerin Doğası ve Türkiye

politik-etkilesimlerin-dogasi-ve-turkiye

Politik Etkileşimlerin Doğası ve Türkiye

Okuyucu

Politika, yalanın ve kandırmacanın değil, ilerlemenin sanatını yapar. Ben bu yazıda fikir yapısı Siyasal İslam olanlar ile bunu dışındakilere bazı hatırlatmalar yapmak istiyorum. Eğer bu tür öğütler geliştirilir ve gereği yapılırsa, ülkemizde bazı adımlar daha olgun atılabilir kanaatini taşıyorum.

24 Haziran seçimleri oldu bitti. Bir taraf veya taraflar kazandı. Şimdi birlikte ileriye bakalım. Geçmişle hesaplaşmayı entelektüel düzeyde devam edelim ama toplum katmanları arasındaki uçurumu değil derinleştirmek, tam tersine davranıp düzeltme yolunu seçelim. Daha ne kadar olumsuz düşünerek yürüyebiliriz ki? Öncelikle paramızı ve pasaportumuzu değerlendirelim. Milletin görmek istediği temel ölçü bu kadar yalındır.

Diğer yandan mevcut doğal durumun entelektüel çevreler tarafından ele alınış biçimini eleştiriyorum. Bazıları her bir ayrıntıyı biliyor ve “bilerek” bu tür bir davranışı sergiliyor. Bence hazin olan tablo budur. Yani tarihteki gibi, nasıl vaktiyle yapılan tartışmaları bugün bile devam ettiriyorsak, yarın da bugünün tartışmalarını hafızalarda tutacağız ve bazıları bu milletin geleceğine travmatik türden etki edecek. Yanlış bilgi-belge ve yaklaşımlarla, entelektüel kesim içinden bazıları, bu travmayı artıracak türden etkiyi derinleştiriyorlar.

Siyasal İslam bağlamda bazı noktaların altını çizelim:

Mevcut politik etkileşimler bağlamında tüm kesimlere öğütleyeceklerim ise şunlardan ibarettir:

Ülkede herkes “Türkiye” diyor ama her nedense gidilen yollar farklı! Politika bunun için var, öyle değil mi?

 

Önerilen diğer benzer yazılar: 

Exit mobile version