o-gemiler
O Gemiler

O Gemiler

20 Haziran 2019

Fatih ve Yavuz milli sondaj gemileri ile Türkiye Doğu Akdeniz’de faaliyetlerini sürdürüyor, sürdürecek. Avrupa, ABD, İsrail, Mısır, Yunanistan, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY), çeşitli şirketler bir oldu, Doğu Akdeniz’e elini sürmemesi için çaba içine girdi. Türkiye’nin enerji bağımlısı olmasının sürmesini isteyenler, ekonomik gücüne güç katmasına engel olmasını isteyenler neler yapmadılar, neler!.. Türkiye çok mücadele verdi, vermeye de devam ediyor. Bugün Yavuz’un günüdür, hatırlansın! Doğalgaz ve petrol için, enerji kaynakları için kimler nelerin peşinde, kimler kullanılıyor, hatırlansın!

O gemiler alınmasın diye türlü dalavereler çevrildi… Kimler engel olmaya çalıştı, biliyorsunuz değil mi?

Gemilerden ilkini aldık, sıra sondajı yapacak ekibi kurmaktı. O gemiye sondaj ekibi bulunamasın diye engeller kondu, buna rağmen bulundu. Ama bu ekip tehdide maruz kaldı, çekip gittiler. Kimler tehdit etti demeyin!..

Yılmadı Türkiye, ilk gemiye ikinci sondaj ekibini bekledi bir süre. Sonra her şey tamam oldu, demir alındı, enginlere açılmak nasip oldu. Diplerdeki fosilden dem alındı ama “bulduk” bile denmedi. Çünkü sabretmek gerekmekteydi.

Hop oturup hop kalkanlar oldu, kimlerdi bunlar? Belli!..

İkinci gemi heyecanla beklendi…

İkinci gemi bu sabah yola çıktı. Türkiye tecrübeliydi bu kez!..

Engel koymayı politika edinmişler daha da endişeliler. Bırakın endişelensinler… Eşitliği bozanlar, hukuku çiğneyenler bir olup düşünsünler…

Kim ne düşünürse düşünsün, milli çıkarlar ve gelecek nesiller için o gemiler enginleri delecek, denizciler emniyeti tesis edecek. Ve o gemiler birlikte ümidi gerçekleştirecek.

Fatih ve Yavuz çocuklarımızın tarih kitaplarında ana konu okunacak…

Baskı, engelleme, sıkıştırma, hizip çıkarma, meşgul etme, zaman kazanma… Kimler ister bunları? Kimler sipariş verir, kimler taşeron olur? Taşeronların iğrençliklerini, basitliklerini anlatmayalım bu mutlu günde… Herkes anladı bunların kimler olduğunu, yaptıklarını, türlü oyunlarını…

Hayırlı olsun Fatih, Yavuz… Hayırlı olsun Ali, Osman, Ahmet, Mehmet…

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.

ÖNCEKİ YAZI

Kıbrıs’ta Durum Özeti ve Çipras’ın Son Oyunu

demokratik-guclenme
DİĞER YAZI

Demokratik Güçlenme

Politika 'ın son yazıları

Stratejik Derinleşme

Politikada "stratejik derinleşme" terimini ifade etmekle, beraberinde neleri söylemiş oluyorum: Aktif, nötür (yeni-izolasyonizm) ve karma politikalar, politik seçenek olarak aynı anda yapılması gerekenler.

İran’ı Konuşmak

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve beraberindekiler için dün, bugün cenaze töreni yapılıyor ve yarın toprağa verilecekler. Peki bu durumda bizler İran'ı nasıl konuşmalıyız?

Reisi’nin Olayı

Dün öğle saatlerinde İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Amirabdullahiyan'ın içinde olduğu bir helikopter, Azerbaycan sınırında İlham Aliyev ile açılışı yapılan barajların töreninden sonra dönüşte kötü hava şartlarında düştü ve sadece İran değil, herkes şokta. Enkazı Türkiye'den kalkan Akıncı İHA buldu. Ben bir havacı olarak burada kendi açımdan bazı hususlara değineceğim.

Rusya’nın Kharkiv Harekatı

Son günlerde Ukrayna-Rusya savaşında önemli bir gelişme var. Rusya için Kharkiv harekatı çok önemli bir koz olacak. Bu kez Rusya tarafı daha derli toplu harekat yapıyor, politikada daha akıllıca ifadeler seçiliyor. Zelensky ise endişeli görünüyor.

Politik Vizyona Göre Konumlanma Stratejisi

Ülkeler için sihirli kelimeler refah ve güvenlik, öyle değil mi? Peki 2030’lardan sonrasına bakın, dünyadaki gelişmeler ve Türkiye özelinde cevap arayın, vizyonumuz ve stratejimiz ne, refah ve güvenlik için neler düşünülmeli? Bu stratejik-vizyona esas olacak şekilde, politik anlayışımız, sosyo-politik ve sosyo-ekonomik etkileşimlerimiz ne durumda, neredeyiz, ne tarafa doğru gidiyoruz, riskler neler?
DÖNBAŞA

Okumadan Geçme