fetoyu-unutturmayin
FETÖ’yü Unutturmayın

FETÖ’yü Unutturmayın

17 Ağustos 2018
Okuyucu

FETÖ konusu sadece bir iç mesele değildir, ABD ile ilişkilerimizde de önemlidir. Acil yapılacak işler var! FETÖ ile ilgili mücadele devam diyor, tutuklamalar, mahkemeler. Ama dış boyutta da yapılması gerekenler var. Eğer Cumhurbaşkanı Erdoğan dış politikada FETÖ’yü gündeme taşırsa konu ediliyor, değilse pek duyamıyoruz. Ayrıca ABD ile sorunlu günler yaşıyoruz. Bir olumsuz konumuz da FETÖ. Maksat küresel terörle savaşmak değil mi? Halen örgüt başının Pensilvanya’da ikamet etmesi, karargahının küresel faaliyetlerini oradan yönetmesi ve Türkiye’ye yönelik propagandanın ABD’den sürdürülmesi. O halde, belli ölçüde de olsa, bu konu neden gündemden düştü?

Önce şunu söylemeliyim, bu bir örgüt. Tutuklu olan örgütün tetikçileri hayal de olsa dışarı çıkmayı bekliyorlar. Nasıl çıkabilirler? Örgütün üst yönetimi de aklından geçiriyor, tutukluları bir biçimde dışarı çıkarabilmek ve bunları tekrar kullanabilmek. Bu maksatla neler yapıyorlar? Türkiye’ye karşı yıpratıcı ne varsa yapıyorlar, hatta milleti birbirine düşürmeyi, sokağa çıkmalarını sağlamayı bile düşünüyorlar. Bu maksatla sürekli politik, ekonomik ve propaganda amaçlı faaliyetler içindeler. Kendilerine Avrupa, Ortadoğu ve Amerika’da çeşitli teknik ve başka türlü destekler geliyor, bu desteklerle beraber Türkiye’ye saldırılarını sürdürüyorlar. Saldırırken her türlü tekniği kullanıyorlar. İçerideki unsurlarını gizlemek için yeni kavramlarla ortaya çıkıyorlar. Son tedbirleri renklendirme. Bukalemun gibi olun ve nereye yakınsanız oraya girin, deniyor. Partilere, STK’lara, başka tarikatlara… İçimizdeler, ama gizlenmişler. Bekliyorlar. Neyi?

O halde Amerika bir planla Türkiye’ye FETÖ’yü değil de Papaz Brunson’u, Türk Lirasındaki düşüşü, Suriye’de İdlip’i ve F-35 savaş uçaklarını konuşturuyorsa, konuyu bir defa daha düşünmeliyiz. Türk tarafı da ısrarla uluslararası alanda FETÖ’yü (buradaki konumuz bu değil ama ilave edeyim, Suriye’deki PYD/YPG/PKK’yı da) anlatması ve ABD’ye bu bağlamda sürekli baskı kurması gerekiyor. Bu konuda boşluk yaşanmamalıdır. Her alanda gündemde tutulmalıdır.

İran konusu giderek tırmanacak. Konu daha da başka alanlara savrulacak. ABD nasıl İran’da bir kısım uyuyan ajanlarını sokağa dökecekse, başka ülkelerde de bununla ilişkili planlar içinde olabilir. Türkiye’deki ve Suriye’deki meseleler Ortadoğu’da ABD emelleri (İsrail de dahil) için birer payandadır. Türkiye baskılanıyorsa ve bu baskılamada FETÖ elemanları ülke içinde ve daha çok ülke dışında, başta propaganda yapmak üzere çalışıyorsa, karşı-istihbarat ve dış politikada acil tedbirler alınması gerekmektedir. Unutulmasın, halen FETÖ’ye bağlı elemanlar yurtdışında aylık toplantılar yapmakta ve sürekli güncellemer yapmaktadırlar.

Yurtdışındaki medyada, ajanslarda ve düşünce kuruluşlarında çalıştırılan FETÖ’cüler var. Bunları İsrail, ABD ve Almanya organlarında bulabilmek mümkün. Meşru yayın organlarında çalıştırlanlar olduğu gibi anonim istasyonlarda faaliyeti olanlar da mevcut. Türk pasaportlu bu kişilerin Türkiye’ye karşı yıkıcı malzeme üretmelerinin önüne geçmek için bir plan yapılmalıdır. Hukuk ve diplomasi devreye girmelidir. Zira FETÖ bir terör örgütüdür. Bu kişileri barındıranlar teröre destek vermiş olmaktadırlar.

Türk basını, kamuoyu, siyasi partileri, sivil toplum kuruluşları bu konuyu gündemde tutmalıdır. ABD’ye karşı sesini yükseltmelidir. Devlet bunu dikkate alarak uluslararası alanda ve Amerika ile yürütülen diplomaside FETÖ bahsini ısrarla gündemde tutmalıdır. Çünkü bu konu başta Amerika, İsrail ve Almanya tarafından desteklendi, bariz olarak ise CIA’nın küresel çalışmalarında FETÖ okulları ve iş imkanları kullanıldı, Türk pasaportlu kişiler “ikili” çalıştı. Bilgi belge elde edilmeli ve bu ilişkinin devam ettiği konusu dikkate alınmalıdır. Etkin istihbarat, önleyici hukuk, hukuk ve diplomasi için sürekli çalışılmalıdır.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.

nato-zirvesi-sonuc-bildirisi
ÖNCEKİ YAZI

NATO Zirvesi Sonuç Bildirisi

arap-natosu
DİĞER YAZI

Arap NATO’su

Güvenlik 'ın son yazıları

67 views

İran Yine İsrail’e mi Çalıştı?

1 Nisan'da İsrail, İran'ın Şam elçiliğine saldırdı. 13 Nisan'da İran, İsrail'e günü-saati belli bir misilleme operasyonu yaptı, adı: Operation True Promise! 15 Nisan itibariyle durumu gözden geçirelim.
121 views

Birisi

Moskova’daki Crocus City Hall terör saldırısı konusunu analiz edelim. Ama önce bugünlere nasıl geldik, bir bakalım. Sonuçta aradığımız birisi var! Kim bu birisi? Hani öndekileri görüyoruz, yakalandılar da. Ama bu tür küresel etkisi olan ciddi konularda, Rusya gibi bir ülkeye terör saldırısı yapılarak, asıl ne amaç güdülüyor olabilir, bunu anlamaya çalışalım.
174 views

Küresel Silahlanma Tartışmaları

Her ülke silahlanıyor? Bu silahlanmanın caydırıcılık amacıyla yapılıyor olması bize neyi açıklar? Asıl konu egemenlik mi, küresel mücadele içinde daha fazla güçlü olabilmek mi? Bilinmedik şeylerden mi bahsediliyor? Bu soruları cevaplandıracağız. Ayrıca Macron ve Putin neler söyledi, değerlendireceğiz. Bu şekilde, asıl ilgilendiğimiz olgular ve temel düşünceler olacaktır.
185 views

Milli Güvenlik Siyaseti

Türkiye daima kazanan ve gelişen olmak zorundadır, başka türlü düşünülemez! Milli Güvenlik Siyaset Belgesi (Kırmızı Kitap) gibi dokümanların kendi gücü için geri planda çok çalışılmalı, fikri altyapısı ve anlayışı özgün ve tutarlı olmalıdır. Ama önemlisi; bunun uygulanmasında herkesin, her kurumun, her şirketin, inanarak, gösterilen hedefleri elde etmek amacıyla, bütünlük halinde ve bu bağlamda tek yolda yürümesi gerekmektedir. Bu, "devlet disiplini" konu ve kapsamını aşan bir yaklaşımdır, ülkece disiplinli olmayı gerektirmektedir. Eğer ülkece disiplinliysek hak edilen gelişmenin yolunda oluruz! Siyasetin kendisi, entelektüel yaklaşımlar veya iş dünyası bizi yolumuzdan alıkoymamalıdır. Bu çok hassas bir konudur.
148 views

Küresel Stratejik Savunma 

Bu makalede, küresel savunma ve küresel strateji, savunma sanayiine olan ihtiyaç, bununla refah ve güvenlik yönleriyle kazanılacak avantaj, stratejik plan ve proje konuları ve KAAN projesinin değeri ortaya konacaktır. ABD, Rusya, Birleşik Krallık ve Türkiye örnekleri üzerinde duracağım.
DÖNBAŞA

Okumadan Geçme