Talepname

14 Temmuz 2018
Okuyucu

Bu milletin talebidir, haketmektedir! Öyleyse sahip çıkalım.

Efendiiim… Halka, “meydana çık demokrasine sahip çık,” dendi, tereddütsüz bu çağrıya uyuldu. “Sistemi değiştireceğiz bu sizin için daha güvenli olacak,” dendi, kabul edildi. Önüne sandık kondu, yüzde doksan oranında oy kullanıldı. Halk ne denirse yaptı. Bu noktadan sonra, halka, “eksiğin var, şurada yanlış yaptın,” denecek değil herhalde. Mazeret yok! Öyleyse sıra kimde?

Dünya dönmeye devam ediyor, tersine zorlamanın bir anlamı var mı? Dünyada olanlar belli değil mi? Savaşlar, çatışmalar, kavgalar, rekabet, alabildiğine rekabet, ekmek aslanın ağzında… Dostlar, arkadaşlar, çıkarlar, düşmanlar… Değişen bir şey yok! Eğer değişen varsa, buna, “zamanın getirdiği yeni bir tarz,” denebilir. Mesele zamanın gereği olabilecekleri tahmin edebilmek, hepsi bu değil mi? Eğer üstünde sorumluluk elbisesi olanlar bu ödevini bihakkın yapamıyorlarsa, başka ne söylenebilir ki?

Gördüğünüz gibi, bir tarif yapıyorum. Bir, halk isteneni yaptı, bundan böyle mazeret yok! İki, dünyanın hali belli!

O halde efendim, enflasyonsa düşecek, borçsa kapatılacak, yatırımsa yapılacak, tarlaysa sürülecek, madalyaysa kazanılacak, refahsa gelecek, işsizlikse düşecek, teröristse halledilecek, güvenlikse sağlanacak, barışsa gelecek, hukuksa tesis edilecek, adaletse sağlanacak, kanunsa yapılacak, eğitimsizse eğitilecek, dersse verilecek, bayraksa çekilecek, marşsa söylenecek, vatansa uğrunda ölünecek, milletse pasaportu birinci sınıf olacak, soruysa sorulacak… Anlatabildim mi?

Efendime söyleyeyim, mazeret yok, dünya bu!

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.

turkiyede-gelenek-donusum-ve-politika
ÖNCEKİ YAZI

Türkiye’de Gelenek, Dönüşüm ve Politika

trump-putin-zirvesi-sonrasi-ust-okuma
DİĞER YAZI

Trump-Putin Zirvesi Sonrası Üst Okuma

Politika 'ın son yazıları

54 views

Yapay ve Doğal

Size analitik bir yöntemle, halen Ortadoğu'daki onca yapaylığa ve yürütülen negatif amaçlı algıya rağmen, Türkiye'nin ne denli doğallık içinde ve istikrar amaçlı politika yürüttüğünü açıklayacağım. ABD ve Rusya gibi büyük güçlerin yanısıra, bölgede İran ve İsrail arasında yaşananları kavramsal boyutta irdeleyeceğim. Analizin her bir basamağında belirginleşen kuralları açıklayacağım.
98 views

İsrail, İran ve Gazze

Genel bir değerlendirme yapalım, çünkü İsrail, 7 Ekim saldırısından 6 ay geçti ve "bugün Gazze'de üçüncü aşamaya geçtik" dedi. Bu ne demektir, bölgede başka ne gibi gelişebilir olabilir, hepsini inceleyelim.
73 views

Modern Rekabet

Burada modern rekabetin küreselleşmesi öyküsünü kendi içindeki kavramlarını tartışarak, Rusya ve Çin örnekleri üzerinden otoriter yönetimlerin eleştirisini yaparak açıklayacağım. Kavramsal olarak "modern rekabet" anlayışını bu şekilde açıklama imkanı bulacağım. Sonlara doğru kapitalizmin yozlaşmasını açıklayacağım. Bu kısımda da Anglo-Sakson yapıyı ve Kıta Avrupa'sını işaret edeceğim. Burada anlaşılması gereken şu olacak: Demokrasi ve insanlığın gelişimi kimsenin insafına kalmamalı, rekabetin yapılma amacı değer üretmek esaslı olmalı.
68 views

Seçimler ve Beka

31 Mart Yerel Seçimleri gerçekleştirildi ve Türk demokrasisi kazandı diyoruz. Ben ise size bu seçimleri örnekleyerek bir "beka seçimi" ne demek oluyor, bunu açıklayacağım. Buradan hareketle yapılması gerekenleri de gözden geçirmiş olacağım.
92 views

Politikada Gri Kavramlar

Size politika amaçlı yapılan propaganda konusu içinde yer alan kavramsal bir temayı sunuyorum, grilik. Gri kavramların dış ve iç politika yansımalarına bakacağım. Özellikle ABD dış politikasında kendi çıkarına yaklaşımlar sergilemesi neticesinde görülen gri kavramlar konusunu işleyeceğim. Buna örnek olarak Filistin-İsrail, terörle mücadele, sözde soykırım tasarısı gibi konular da yer alacak.
DÖNBAŞA

Okumadan Geçme