bu-savasi-kazanmak-sart
Bu Savaşı Kazanmak Şart

Bu Savaşı Kazanmak Şart

10 Ağustos 2018
Okuyucu

İlginç bir durumdayız. Bir tarafta Küreselci Güç Odakları (KGO), uluslararası finans kuruluşları, uluslararası medya, ABD Başkanı Donald Trump ve FETÖ var, diğer tarafta ise ilk planda Cumhur İttifakı kapsamında “Yerli ve Milli” diyen Cumhurbaşkanı Recep T. Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye’nin yarısı nüfus ve buna ilave, mevcut hassasiyeti değerlendiren duyarlı bir kesim var. Buna “Ekonomik Savaş” deniyor.

Bugünlerin geleceği biliniyordu. Her iki taraf da bir süredir hazırlık içindeydi. KGO, Yumuşak Güç unsurları ile saldıracaktı ve hedeflediği seviyelere gelecek imkanlara sahipti. Kendi cephemizdeyse, önce kendi içinde bir inanç ve güven tahkimatı oluşturacaktı, sonra saldırıları bekleyecekti, dayanmayı inançla sağlayacaktı. Evet, yanlış duymadınız, toplum inandıkları değerleri bir güç olarak kullanacaktı. Bu direnme şekli işleyecek mi? Yaşayarak göreceğiz.

Bence bir tarih vermeliyiz, bu Ekonomik Savaş’ın en canlı günü 10 Ağustos 2018 (bugün) oldu. Bakalım ne kadar sürecek, sonuç ne olacak?

Bugün Donald Trump alenen “Türkiye ile ilişkiler iyi değil!” dedi. Alüminyum ve çelik için gümrük tarifelerini artırdı. Dünya borsaları Türkiye’yi izlemeye aldı. Trump’ın bu sözü başka olabilecekler için de bir ipucu niteliğindedir. Dolar 6.5 TL civarına yükseldi. Maruz kalınan propagandayı ve KGO’nun hangi kanalları kullandıkları konularında eğitimliyim, durumu anlayabiliyorum.

Bu bir emperyalizmle mücadele mi? Şahsen ben Atatürk zamanında bu Aziz Millet ile gerçekleştirilen Kurtuluş Savaşı’nı ve ardından başlattığı Medeniyet Savaşı’nı düşünenlerdenim. Bugün yapılan savaş yöntem, şartlar, tarafların oluşumu o zamandan farklı. İnancım o ki, bir Türk ve tarihinde “Emperyalizme dur!” demeyi bilen bu milletin ferdi olarak, kazanan olmayı diliyorum. Talebimi de daha önceden bildirmiştim.

Ama bu konunun içinde alınması gereken tedbirler mermi gibi gerçek. Örneğin para bulmak gerekiyor. Bizleri yönetenler, şu an sorumluluk üslenmiş olanlar ve benim gibi düşünenlerden dayanmamızı isteyenler bizi emperyalistlere kolay heba etmeyeceklerdir. Kazanmayı istemek başka bir konu, imkanlar daha başka. Tıpkı mermi yemiş gibi, bir şekilde bugünün şartlarında “harap ve bitap” düşerek, direncimizi kaybedebiliriz. Bunun sınırını iyi bilmeliler ve konuyu teslim olmak şeklinde görmeseler de çözüm bulmak olarak değerlendirip her şartta bizi ayakta tutmalılar, hatta hayati olan türden su ve azık temin etmeliler, gelecek için var olan evlatlarımızı asla unutmamalılar. En azından beyanatları bu yönde!..

Eğer konu emperyalizmle savaşsa ben varım. Eğer bu başka bir savaş ise elimdeki imkanlar çok sınırlı, bilinmesini isterim. Hepsi bu! Peki, savaşı kazanmak için ne yapacağım?

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.

ekonomik-savas
ÖNCEKİ YAZI

Ekonomik Savaş

piyasalarda-son-3-gun
DİĞER YAZI

Piyasalarda Son 3 Gün

Ekonomi 'ın son yazıları

450 views

Küresel Kapitalizmin Vizyonu İçinde

Keşifler, sanayi devrimleri, Aydınlanma, Rönesans ve Reform Hareketleri, Fransız İhtilali, ulus devletler ve derken hızla bugünlere gelen insanın serüvenine çok farklı yaklaşımlarda bulunanlar var. Bugünden Sömürgeciliği, Emperyalizmi ve Orta Çağı yeniden hatırlatan yazarlar var. Her şey bir yana, her yaşanan gün, hatta saniye, 8 milyarlık dünya için çok değerli!
482 views

Kapitalizmin Kritiği

Güncel konulara ve kavramlara bakarak, kapitalizm gerçeğini, yaşananları, ülkelerin, politikacıların ve entelektüelin durumunu irdeleyelim. Gerçekleri, yanılmaları ve kritikleri gözden geçirelim.
570 views

BRICS Hakkında

Güney Afrika'da 22-24 Ağustos tarihlerinde BRICS (Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika) liderler zirvesi 15nci toplantısı gerçekleşiyor. Şimdi önemli soru ortak para birimi olacak mı? Bunu göreceğiz. Ancak böyle bir karar olsa nasıl mümkün olabilir, tarifini yapalım.
1.3K views

ABD’nin Jeo-politikası ve Küresel Ekonomideki Baskısı

Küresel ekonomik şartların aşırı derecede değişiklik göstermesinin mantıklı bir açıklaması olmalıdır. Rastgele gelişmelerin yaşanması şeklinde açıklamalar ve büyük ekonomilerin bunun üzerine politika üretmeleri pek kabul edilebilir değildir. 2008’de başlayan olumsuz dalga Covid-19'dan sonra, bugün Ukrayna’daki savaşın getirdiği olumsuz ekonomik şartları da geçti, gelişmeler salt politika deyip bakılamaz noktada, bugün Ukrayna'da bir savaş oluyorken, Hint-Pasifik’te hemen her an bir provokasyon ile şartlar gerginleştirilmektedir. Normal ekonomi yaklaşımlarıyla "normal, birbirini tetikliyor," şeklinde açıklanabilecek olumsuz ekonomik gelişmelerle, özellikle ABD kaynaklı jeopolitik ve jeostratejik girişimlerle, daha da derin sorunlar olmaya dönüştürülmektedir.
1K views

Global Inflation and Geopolitical Situation

Today we focused on the Ukraine issue. On the other hand, we have a big global problem, related to the economy. We do not talk about the relevance of these negative economic developments to the sanctions imposed on Russia, because the world wants this war to end. So who is making sacrifices or will make more, how will the atmosphere of Post-Ukraine develop?
DÖNBAŞA

Okumadan Geçme