avrupanin-multecileri
Avrupa’nın Mültecileri

Avrupa’nın Mültecileri

1 Ekim 2015
Okuyucu

Suriyeli mülteci akınının Avrupa’ya yürümesine başka bir pencereden bakalım. Deniz yoluyla olduğu gibi kara yoluyla, açık bir şekilde, kapıya dayanırcasına gelen mültecilere Avrupa ülkeleri az da olsa kabul etti. Çok tereddüt ettiler, ama bu bir yol açtı. Tereddütleri Suriyeli mültecilerden kaynaklanmadı, esasında daha büyük bir tehlikeye yol açar mı diye düşündüler. Haksız da değiller!

Şimdiden söylenebilir: Suriyeli yürüyüşü bundan sonra görülebilecek başka mülteci hareketlerine de örnektir. Kendi inisiyatifiyle kapıya dayanan mülteciler eğer bu tür bir yolu düzlerlerse gelecekte Avrupa’ya sömürge halkları da aynı yolu kullanarak akın edecektir. Böylelikle Avrupa’nın korktuğu konulardan biri gerçekleşmiş olacaktır.

Yaşlanan Avrupa insan yapısı yakın geleceğin sosyo-ekonomik sorunları açısından önemli bir gündem maddesi idi. Gelişen bu fiili durum karşısında kabul edilen mülteciler Avrupa demografisinde ikinci önemli sorunu ateşlemiş oldu. Şimdi Avrupa daha ciddi düşünmek durumundadır.

Deneyimli Avrupa bu sorunu nasıl çözecek? Acaba mültecileri AB otoritesinde değişik ülkelere paylaştıracak mı? Örneğin Doğu Avrupa ve Balkanlar’daki topraklarda yeni yerleşimler mi kurulacak? Zaman gösterecek, izleyelim.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.

hacdaki-yanlis
ÖNCEKİ YAZI

Hac’daki Yanlış

gercekci-ve-dogal-olmak
DİĞER YAZI

Gerçekçi ve Doğal Olmak

Kültür 'ın son yazıları

325 views

Eleştiriler

Sizlere günümüzün iyi algılanması gerektiği bağlamında, özellikle bizi ilgilendiren yönleriyle, sosyal bilimler ve dış politikaya dair bazı eleştirilerimi aktaracağım. Dünya hızla değişiyor, güç dengeleri bildiğimiz biçimden oldukça farklılaştı, eğer bunlara ait kavramlara ve anlayışlara vakıf olamıyorsak, konuşuruz ama aslında başka bir şey anlatırız.
326 views

Devrim

Bize devrimin ne tarafı kaldı? Diyeceksiniz ki hangi devrimin? Açıklayacağım. En başta şöyle sloganik işaret edeyim: Devrimden değil, sapkınlardan ve geç kalmışlıktan kork!
498 views

Generalist

Ülkeler ve dünyamız için iyi bilinmesi gereken bir konuyu işleyeceğim, generalist olmak. Buna karşılık gelen bir sözcük aradım bulamadım, yine de ben genele yetkin diyeceğim. Genele yetkin kimseler kimler, örnekleri neler? Uluslararası İlişkiler, Ekonomi ve Askerlik sahalarında örnekler vereceğim, neden gerekli, bunu açıklayacağım.
468 views

ENTELEKTÜEL SORUNSALI

Temelde insanın doğası, zamanın getirdikleri ve sürekli gelişen küresel zorluklar var. Bunun üzerine her alanda tereddüt uyandıran değişik adımlar ve gerçek bir hedef. Sözü edilen şu, kalkınmak! Eğer artık kalkınmışlar sınıfında olmak istiyorsanız!.. Gerçekten istiyor musunuz? İşe bu emelin ne denli büyük bir mücadeleyi gerektirdiğinin farkında olmakla başlanmalı. İşte tam da bu noktada, düşünsel içerikli bir açıklamam olacak. 
1.9K views

Sıradan ve Mükemmel

Bu makalede sizlere insan zihni içerisindeki tarif veya algı ile gerçeğe ilişkin olanın farkını açıklayacağım. Ele alacağım temalar sıradancılık, mükemmelcilik ve gerçeklik ötesi hakkındadır. Başta soralım, karşılaştığınız şey gerçek mi, yoksa gerçek ötesi mi?
DÖNBAŞA

Okumadan Geçme