demokrasi-bayrami
Demokrasi Bayramı

Demokrasi Bayramı

Okuyucu

28 Eylül 2016’da gerçekleştirilen MGK toplantısı sonucu açıklanan kararlarda ve ertesi günü Cumhurbaşkanı’nın yaptığı açıklamada yer aldığı üzere “15 Temmuz” günü bundan böyle Türkiye’de “Demokrasi Bayramı” olarak resmi tatil verilerek kutlanacaktır. Önemli olan konu şudur, millet bu demokrasi değerini kendisi seçmiş ve dünya demokrasi tarihine bir örnek olarak adını yazdırmıştır.

Politik Merkez (PM) İleri Demokrasi hedefini ana konu olarak almış sivil bir düşünce platformu olarak bu açıklanan Demokrasi Bayramını oldukça önemsemektedir. Milletin hak ettiği bir kutlama günü olarak bundan böyle demokrasi savunusu yaygın bir şekilde anılacak ve kutlanacaktır. Kutlamanın “milli birlik ve beraberlik” fikrinin daha da gelişmesine her alana yerleşmesine katkısı yüksek olacaktır.

Demokrasi toplum katmanları tarafından hazmedilmesi ve içselleştirilmesi gereken engin bir kültür birikimine ihtiyaç duyar. Salt sandık demokrasisi ile yönetilen ülkelerde bu kültür mevcut değildir. Darbelerle ayar verilmek istenen ülkelerdeki kesintiler de asla demokrasinin kökleşmesine imkan vermez.

Cumhuriyet tarihinde deneyim sahibi olan Türk Milleti tankların altına bedenlerini koyarak ve kendisine sıkılan mermilere göğsünü siper ederek bir iddiayı ortaya koymuş, “Ölürüm ama ecdat kanı ile elde ettiğim egemenliğimi asla başkasına teslim etmem!” demiş ve bu bayramını bihakkın hak ettiğini ispat etmiştir. Bundan sonraki adım daha da ilerlemektir, muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmaktır.

Bir cevap yazın

Your email address will not be published.

ÖNCEKİ YAZI

Küresel Sığınmacı ve Göçmen Sorunu ve Geleceği

DİĞER YAZI

Nasıl İnandılar?

Kültür 'ın son yazıları

Eleştiriler

Sizlere günümüzün iyi algılanması gerektiği bağlamında, özellikle bizi ilgilendiren yönleriyle, sosyal bilimler ve dış politikaya dair

Devrim

Bize devrimin ne tarafı kaldı? Diyeceksiniz ki hangi devrimin? Açıklayacağım. En başta şöyle sloganik işaret edeyim:

Generalist

Ülkeler ve dünyamız için iyi bilinmesi gereken bir konuyu işleyeceğim, generalist olmak. Buna karşılık gelen bir

ENTELEKTÜEL SORUNSALI

Temelde insanın doğası, zamanın getirdikleri ve sürekli gelişen küresel zorluklar var. Bunun üzerine her alanda tereddüt

Sıradan ve Mükemmel

Bu makalede sizlere insan zihni içerisindeki tarif veya algı ile gerçeğe ilişkin olanın farkını açıklayacağım. Ele