darbe-girisimine-karsi-milli-iradenin-demokrasi-nobeti-ve-ohal-ilani
Darbe Girişimine Karşı Milli İradenin Demokrasi Nöbeti ve OHAL İlanı

Darbe Girişimine Karşı Milli İradenin Demokrasi Nöbeti ve OHAL İlanı

19 Temmuz 2016
Okuyucu

Türkiye Cumhuriyeti’ne 15 Temmuz 2016 tarihinde Milli Güvenlik Kurulu Siyaset Belgesi’nde Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) Paralel Devlet Yapılanması (PDY) olarak isimlendirilen bir kesim tarafından darbe girişiminde bulunulmuştur. Milletin kendisine, vatanın bütünlüğüne, meşruiyete, devletin otoritesine ve tüm imkanlarına, Gazi Meclis’e, halkın değerlerine ve demokrasiye karşı girişilen bu yasadışı, teröristçe, sinsi, kanlı, haince eylem “milli irade” ile savuşturulmuş, büyük fedakarlıklarla önlenmiş, boşa çıkarılmıştır.

Hiç yaşanmaması gereken bu menfur olay bu çağda, Cumhuriyet tarihinde yaşanan tecrübelerden sonra “artık darbeler bitti” dendiği halde gaflet ve dalalete düşmüşler tarafından gerçekleştirilmiş ve tüm milleti derin üzüntüye boğmuştur. Şehitler ve gaziler vardır. Bu devletin aygıtlarıyla asıl unsur olan millete sıkılan bu kanlı mermi çağlar boyu toplum hafızasından asla silinmeyecektir.

Şu an büyük ölçüde ülkede normal yaşam devam etmektedir. Asayiş tesis edilmiştir, soruşturmalar devam etmektedir. Tedbirler bir süre daha sıkı şekilde sürecektir. Hukuk yolu kendi disiplini içinde çalışacaktır. Savuşturulan bu darbe girişimi sonrası Aziz Türk Milleti “demokrasi nöbeti” toplantılarına başlamış ve meydanları boş bırakmama yoluna gitmektedir. Demokrasinin yaralarının hızla silinebilmesi adına Anayasa’nın 120. Maddesi ve 2935 Sayılı Kanun hükmünce 20 Temmuz 2016 tarihinde 3 ay süre ile OHAL ilan edilmiştir. Bu sürede teröre karşı tedbirler sıkılaştırılacak ve hukukun tecellisi için hızlı bir imkan yaratılmış olacaktır.

Bu menfur kalkışmayı savuştururken kanını, canını, aklını, cesaretini, imkanını çekinmeden ortaya koyan milletin kendisine, gerçek askerlere ve polislere, liderlere, medyaya, siyasetçilere ve sorumluluğunun idrakinde olan tüm yetkililere bir kez daha şükranlarımızı bildirmekteyim, şehitlere rahmet, yaralılara şifa dilerim.

Politik Merkez misyonu gereği bu tür yasadışı ve millete karşı fiillerin, hatta düşüncelerin dahi asla olmaması, gerçek demokrasi için bütün ileri adımların gecikmeksizin atılması gerektiğini tekraren ve her bir fırsatta savunmaktadır. Demokrasi kültürünü geliştirerek yerleştirmek, istikrarla kalkınmak söz konusuyken; çağdaşlıktan uzak, akıllarını başkalarına ipotek ettirmiş kesimlerin bundan böyle hiçbir şekilde görülmemesi gerektiği inancına daha da sıkı sarılınacaktır. Dolayısıyla bugün olduğu gibi yarın da ileri demokrasinin kültürünün savunulmasına devam edilecektir.

Politika 'ın son yazıları

22 views

Amerika’da Gazze Protestoları

Gazze'deki yaşanan zalimce olayların gerçekliği ve Batılı politikacıların ikiyüzlü uygulamaları bugün Amerika'da tartışılıyor ve protesto ediliyor. Yarın bu protestolar Avrupa'da da yaygınlaşabilir. Öyleyse diyebiliriz: Gazze sınırlarını aştı!
34 views

Irak’ta Aydınlık Dönemin Başlangıcı

Türkiye, Bağdat'ta Irak ile tarihi bir süreci başlattı, atılan imzalar var, geliştirilen yeni stratejiyle birlikte yapılacak işler var. Bunlar ekonomiden, kültürden, güvenliğe uzanan işler. En önemlisi, inanmışlık, güven ve umut ışığı!..
45 views

Filistin-İsrail Politikası Hakkında

Ortadoğu'da, ABD'nin "kontrol bende" dediği bir ortamda, İsrail'in şımarıklıkları ve İran'ın anlamsız çabaları sürerken, Filistin konusunda nasıl ilerleme sağlanabilir? Bu dramatik konuyu aktörleri belirterek gözden geçirelim.
48 views

Stratejik Algı Yönetimi

Strateji ile algı yönetimi bahislerini, canlı örnek olduğu nedenle, Ortadoğu, ABD ve İsrail ile açıklayacağım. Buradaki amacım yaşamda ve çıkarları elde etmede dilin ve yaratılan algının kullanılmasının ne kadar etkili olduğunu göstermektir. Evet, temel olarak bu bir iletişim konusu olsa da görüldüğü üzere, ülkelerin mücadeleleri ve savaşların nedeni dahi olabilmektedir.
80 views

Yapay ve Doğal

Size analitik bir yöntemle, halen Ortadoğu'daki onca yapaylığa ve yürütülen negatif amaçlı algıya rağmen, Türkiye'nin ne denli doğallık içinde ve istikrar amaçlı politika yürüttüğünü açıklayacağım. ABD ve Rusya gibi büyük güçlerin yanısıra, bölgede İran ve İsrail arasında yaşananları kavramsal boyutta irdeleyeceğim. Analizin her bir basamağında belirginleşen kuralları açıklayacağım.
DÖNBAŞA

Okumadan Geçme