Terörle Mücadele

27 Şubat 2021
Okuyucu

Soruyorum müttefike, muhalife, terörle mücadeleyi siz ne zannediyorsunuz? Ben söyliyeyim…

ABD yönetimine soruyorum, 2018’de 3 PKK terör örgütü elebaşının yakalanması hakkında girişiminiz oldu, ödül vadettiniz. Peki, sonuç ne oldu? Eğer ABD, Murat Karayılan, Cemil Bayık ve Duran Kalkan’ı teslim etseydi bugün Türk-ABD ilişkileri nasıl olurdu?

Muhaliflere soruyorum, 10 Şubat günü PKK terör örgütünün elebaşlarından biri (örneğin Murat Karayılan) Gara’ya yapılan Pençe Kartal-2 Harekatı’nda etkisiz hale getirilseydi, sizce bu bir müjde olmaz mıydı?

Terörle mücadelede işler böyledir. Bazı ülkeler (ABD de olsa,) teröriste terörist der ama geri planda (ki örtülü harekât bundan dolayı yapılır,) kullandığı maşayı kaybetmek istemez. Bazı politikacılar teröriste terörist bile demez ama açıkça hasmını, iktidarı hedef alır. 

Terörle mücadelede işler zordur. Tam dersiniz ki bu iş tamam, ama bir arka kapı vardır ve siz böyle olduğunu ancak işin içine girince, sahadayken öğrenebilirsiniz. Denemesiniz olmaz! Denediğinizde ise başka propagandaya, provokasyona ve ajitasyona muhatap olursunuz. Ancak bunu göze almalısınız. Yoksa üstünlük ve inisiyatif sizde olmaz. 

Terörle mücadele can yakar. Şehit verirsiniz. Ama işin kuralı budur! Gayri Nizami Harp budur. Teröristin insafı yoktur.

Terörle mücadele gizli bir faaliyettir. Bazen en haklı olduğunuz konuları bile açıklayamazsınız.

Terörle mücadelede ikiyüzlüler çoktur. Hatta bir vakit göreve giden hain mankurtlar zayiat vermeden geri dönerdi. Bunu sayısız tekrarlardı. Terörist onun gelip dönen mankurt olduğunu bilirdi. Çatışma olmazdı. Terörist yerinden çıkmazdı. Bir yıl içinde zayiat vermeden en çok operasyona çıkan mankurta madalya bile taktıkları olurdu. FETÖ bize bunları da gösterdi. 

ABD yönetimine soruyorum, FETÖ’yü Türkiye’ye iade etseydiniz, adalet önüne çıkarılsaydı, sonuç ne olurdu? Fetullah Gülen tutar, ben Amerika’nın maşasıyım, der miydi? Derse desin, bu Türk-ABD ilişkilerini bozar mıydı, yakınlaştırır mıydı?

ABD’nin yaptığı açık, bundan dolayı sormuyorum, açıklıyorum, hedeflediklerini terörle meşgul ediyor, üstüne kendi politikasını tatbik ediyor. Şimdi insanlık adına soruyorum, peki bu ne demek oluyor?

ABD’nin yaptığı gayet açık ki kendisi söylüyor, iktidarı muhalefetle değiştireceğim diyor. PKK terör örgütü terörist ama HDP muhalif parti, Pensilvanya’daki FETÖ muhalif biri, diğer muhalefet partileri içinde kendi etki ajanları olma ihtimali var mı, bizim bilme şansımız olmaz, zira istihbarat gizli bir iş… Eee ne diyeceğiz bu durumda? Müttefikim çok yaşa mı diyeceğiz?  

Neyse! Terörle mücadele yüz ister, yürek ister…

NOT: Fikri mülkiyet hakları gereği bu bilgileri referans vererek kullanabilirsiniz.

Gürsel Tokmakoğlu

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.

ÖNCEKİ YAZI

Türkiye İçin Yeni Terörizm Vizyonu

DİĞER YAZI

Küresel Aparat Terör Örgütleriyle Mücadele

Güvenlik 'ın son yazıları

52 views

Yeni Üstünlük Mücadelesi ve Savunma Anlayışı

Temel konumuz silahlanma ve polemoloji olacak. Bu alanda yeni anlayışları irdeleyeceğiz. Genel savunma ve silahlanma politikalarına, büyük güçlerin aldıkları pozisyonlara, örnek olarak ABD'nin savunma yöntemine ve son olarak yeni üstünlük mücadelesi kavramlarına değineceğim. Bahsedeceğim yeni üstünlük mücadelesi terimleri neler? Oyun değiştiricilik, sistemlerin sistemi mimarisi, otonom kor sistemler, tam baskılama veya üstünlük kurma (dominasyon), bütün yönleriyle nüfuz etme (penetrasyon), istihbaratın penetrasyonu ve caydırıcılık için silahlanmak, olacak. Bunları neyle yapabilirsiniz? Bu makalede size ipuçlarını vermiş olacağım.
49 views

Otonom Orduların Tartışması

Teknoloji geliştikçe otonom sistemler cephede yerlerini alıyorlar. Kara, hava, siber-uzay, deniz, derin ve geniş cepheler... Bu konu başka ülkelerde hem askeri hem sivil, çeşitli uzmanlarca tartışılıyorken, Türkiye'de henüz o noktaya gelinemedi. Savaşın bilim ve sanatı yönüyle ben size özgün bir tartışma başlatmak isterim.
89 views

İsrail’in İran Saldırısı ve Polemolojik Analizi

19 Nisan gecesi İsrail, İran-İsfahan'daki bir askeri hedefi vurdu. Önce alınan bilgiler ve geliş yöntemleri doğru mu yanlış mı tartışıldı. Ancak, olağanüstü denebilecek türden yeni bir süreçle ilgilendiğimiz gayet açıktı. Ben sizlere bir askeri analiz yaparak, eldeki bilgileri de kullanmak suretiyle, bazı poüemolojik sonuçlar çıkarıp sunmak istiyorum.
127 views

İran Yine İsrail’e mi Çalıştı?

1 Nisan'da İsrail, İran'ın Şam elçiliğine saldırdı. 13 Nisan'da İran, İsrail'e günü-saati belli bir misilleme operasyonu yaptı, adı: Operation True Promise! 15 Nisan itibariyle durumu gözden geçirelim.
178 views

Birisi

Moskova’daki Crocus City Hall terör saldırısı konusunu analiz edelim. Ama önce bugünlere nasıl geldik, bir bakalım. Sonuçta aradığımız birisi var! Kim bu birisi? Hani öndekileri görüyoruz, yakalandılar da. Ama bu tür küresel etkisi olan ciddi konularda, Rusya gibi bir ülkeye terör saldırısı yapılarak, asıl ne amaç güdülüyor olabilir, bunu anlamaya çalışalım.
DÖNBAŞA

Okumadan Geçme