NATO’s Strategy

4 Mayıs 2022
Okuyucu

The Russo-Ukrainian War continues. NATO has been involved in this war since its inception. But not actually, with the implementation of Strategic Smart Power. Members of the Western media have often sought to explore this strategy by asking Secretary General Jens Stoltenberg. However, when they faced an “enemy” like Russia and an Eastern Europe Plan they had to accomplish, the answers to the questions could not be clearly understood.

The North Atlantic Treaty Organization’s recent mission is global. His plans and efforts are also global. While looking at his enemies and competitive environments, he does not stay on one point, he chooses a path of advancement by considering all of them. As it became clear in NATO 2030, with this global vision, the Alliance continues its progress in areas and functions such as the Arctic region, China, Cyber-Space, and Technological progress.

Alliance members need NATO more and more today.

In NATO’s plan, which it pursues by considering the 2050s, there is an important enemy, an obstacle on its way to progress: Russia.

For a while, Russia was also interested in NATO, then the paths diverged, especially during the reign of Vladimir Putin, and again, the problems reached the line. The ties have been severed.

Russia gave NATO a historic advantage with its attack on Ukraine. NATO drew its line in this critical war in Eastern Europe and said, “This is my border, I will not fight Russia unless I enter here.”

NATO gives full support to Ukraine. The Russian side described Ukraine as a “proxy”. NATO against its enemy Russia; pressured, has various isolation practices and continues to act as a deterrent.

Loss in Ukraine and loss in Ukrainians is high! In this respect, even Westerners criticize NATO and its strategy (although they don’t call it a strategy).

What about Russia, the enemy country that stands as an important “obstacle” on the geopolitical line for NATO’s global mission? Its material damage is great, its local, regional and global prestige is disappearing, it is in a state that represents outdated ideas and practices, it is losing its Soft Power, and its head with global powers such as China and India is getting weaker. For NATO, such results are more than enough.

As long as this strategy does not lead to a great war, if it will, Russia should be accompanied by a very critical point so that it will be much easier to overthrow it!

NOTE: Due to intellectual property rights, you can use this information by reference.

Gursel Tokmakoglu

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.

ÖNCEKİ YAZI

Rusya-Ukrayna Savaşı’nda NATO’nun Stratejisi

DİĞER YAZI

Putin ve Zafer Bayramı

Politika 'ın son yazıları

23 views

Amerika’da Gazze Protestoları

Gazze'deki yaşanan zalimce olayların gerçekliği ve Batılı politikacıların ikiyüzlü uygulamaları bugün Amerika'da tartışılıyor ve protesto ediliyor. Yarın bu protestolar Avrupa'da da yaygınlaşabilir. Öyleyse diyebiliriz: Gazze sınırlarını aştı!
36 views

Irak’ta Aydınlık Dönemin Başlangıcı

Türkiye, Bağdat'ta Irak ile tarihi bir süreci başlattı, atılan imzalar var, geliştirilen yeni stratejiyle birlikte yapılacak işler var. Bunlar ekonomiden, kültürden, güvenliğe uzanan işler. En önemlisi, inanmışlık, güven ve umut ışığı!..
48 views

Filistin-İsrail Politikası Hakkında

Ortadoğu'da, ABD'nin "kontrol bende" dediği bir ortamda, İsrail'in şımarıklıkları ve İran'ın anlamsız çabaları sürerken, Filistin konusunda nasıl ilerleme sağlanabilir? Bu dramatik konuyu aktörleri belirterek gözden geçirelim.
50 views

Stratejik Algı Yönetimi

Strateji ile algı yönetimi bahislerini, canlı örnek olduğu nedenle, Ortadoğu, ABD ve İsrail ile açıklayacağım. Buradaki amacım yaşamda ve çıkarları elde etmede dilin ve yaratılan algının kullanılmasının ne kadar etkili olduğunu göstermektir. Evet, temel olarak bu bir iletişim konusu olsa da görüldüğü üzere, ülkelerin mücadeleleri ve savaşların nedeni dahi olabilmektedir.
81 views

Yapay ve Doğal

Size analitik bir yöntemle, halen Ortadoğu'daki onca yapaylığa ve yürütülen negatif amaçlı algıya rağmen, Türkiye'nin ne denli doğallık içinde ve istikrar amaçlı politika yürüttüğünü açıklayacağım. ABD ve Rusya gibi büyük güçlerin yanısıra, bölgede İran ve İsrail arasında yaşananları kavramsal boyutta irdeleyeceğim. Analizin her bir basamağında belirginleşen kuralları açıklayacağım.
DÖNBAŞA

Okumadan Geçme